One is able to experience the flavors of Sardinia in a glass of wine.

Vigneti Zanatta is a young company founded in 2003 with the combination of two pieces of land, one in Sardinia and another in Veneto. These regions are well-known for their tradition on the production of wine.

Our Vermentino di Gallura DOCG and our Cannonau di Sardegna DOC are produced from local grapes in the Gallura area in Sardinia. It is the nature of the extremely sandy and quite dry soil together with other organic matters that gives these wines their aromatic and spicy flavor by which they are known and can be immediately recognized.
Sardinia and Veneto, two lands steeped in tradition and culture, combined what they have to offer resulting in a unique winery called Vigneti Zanatta.

home-territorio-6-quad

This land does not look like any other place

La zona della Gallura, in Sardegna è caratterizzata da roccia granitica levigata dal vento, dalla pioggia e dal mare e da terreni magri e poco fertili, ma lascia spazi, verso nord, ad ampie zone coltivate a vigna. E qui, Bruno Zanatta, giovane enologo trevigiano nel 1975 inizia la sua carriera maturando una profonda conoscenza del territorio e della terra sarda.

Trascorsi trent’anni la sua passione, ormai consolidata si trasforma, con accanto i figli, in quella che oggi è una vera e propria realtà che si estende su di una superficie di 120 ettari: nasce l’azienda di famiglia.
I primi 20 ettari acquistati nel 2003 in zona collinare a 300 metri slm, vengono destinati a vigneti delle varietà Vermentino e Cannonau.

Vigneti Zanatta
respecting tradition

A few years later, in 2005, the Zanatta decided to expand their plantation by investing in a 100-acres sea level terrain, located in the center of the Gallura area (Northern Sardinia). Patience, dedication, and love throughout the years transformed this piece of land into fertile ground to produce their Vermentino di Gallura DOCG and Cannonau di Sardegna DOC.

gallery

We proudly present our wines: